Krajalnica do sera

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w placówkach restauracyjnych jak i marketach spożywczych. W większości firmy przyjmują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy ale pamiętać, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w tematach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia ukazują się bardzo większą skutecznością niż urządzenia dedykowane do roboty w handlu, gdzie stosowane są sporadycznie do krojenia mniejszych ilości towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na życzenie klienta, ale i sprzedawane w sytuacji krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i efektywność pracy dzięki dobrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki kształtują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje być wiązany w projekcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wypłacana przez danie. Stanowi obecne opcja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić korzystając w współczesnym obiektu nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje same zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grup sprawione są z aluminium - elementy mające relacja z wynikami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.